Antrenament de Craciun pe Aerodromul Strejnic


Sunt concentrați și serioși. Iubesc soarele, cerul senin și zborul îi definește. Uneori poartă un zâmbet fugar pe buze, când se îndreaptă spre aparatul de zbor ce îi așteaptă aparent cuminte, zâmbet ce înflorește când deschid cupola, după aterizare. În ochi au mereu o sclipire veselă, când își privesc avionul.
Ne încântă, îi aplaudăm, visăm. Doar unii dintre cei mulți vor avea curajul de a se avânta pe aceleași urme.
Magie? NU! Muncă!
Noroc? Nu! Determinare, concentrare, calcul!
Zei? NU! Mai mult de atât! OAMENI!
Pe scurt: Lotul Național de Acrobație Aeriană al României!
Iar astăzi, într-o zi de decembrie (28 decembrie, mai exact!) cum nu sunt multe, între Crăciun și Revelion, când aerodromul ar trebui să fie ascuns sub o pătură groasă de zăpadă, iar avioanele bine adăpostite în hangar… Strejnicul cântă!


Dacă primăvara se naște din cântec de păsări și de avioane, astăzi se întâmplă altfel: iarna nu se îndură să oprească la sol păsările de metal și le mai dăruiește câteva ore. Neplanificat în avans, ultimul antrenament din 2017 va marca și un record: va fi înregistrat în memorie ca fiind… „de Crăciun”, ori „de Revelion”?
Breșă în spațiu și timp, piloții se bucură din plin de marcarea sărbătorilor de iarnă printr-o sărbătoare a zborului. Niciodată nu e prea devreme, niciodată nu e prea mult. O decolare, o misiune, e întotdeauna binevenită.
Iar zâmbetele mulțumesc iernii.
Pe Strejnic nu se pierde timpul. Pe aerodrom, pe orice aerodrom, fiecare secunda este prețioasă. Briefing pentru piloți, orientare în teritoriu pentru noi. Antrenament în aer, dar și la sol!
Urmărim totul cu maxim interes, ca de fiecare dată.
Se verifică și încălzesc motoarele…

Și antrenamentul poate începe! Extrele 300SC intră în scenă!
Vlad-Alexandru Popescu, Alex Eparu, Teo Munteanu (White Wings/Hawks of Romania) și Ioan Ursu la manșă!

Juniorii Lotului Național, sau „Puii de Șoim”, pe numele de alint, care au pășit cu dreptul în lumea campionatelor aeriene în 2017, după cum o dovedește clasamentul final al „5th Danubia Power Aerobatic Cup, Matkópuszta Airport, 11th-15th July 2017, Intermediate”, clasament ce le-a așezat frumos în bagaje medaliile de argint și de bronz, își întind astăzi aripile spre noi victorii, sub supravegherea atentă a Șoimilor.


Prieten bun al Extrelor, la verticală, pentru primul antrenament comun… SU-31!
La manșă: Iacărul Acrobat Dan Ștefănescu!

mai departe >>>

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.